Sesongoppsummering: Primavera 16/17

Les hvordan det gikk med juniorlaget gjennom sesongen 2016/17.

Milan nådde sin målsetning om å få klubben tilbake til Europa, men det har selvfølgelig skjedd mye annet i Milano enn Bacca sin svake form og Paletta sine røde kort. Her får du en oppsummering av hvordan klubbens juniorlag har gjort det og hvilke spillere som har markert seg.

Primavera

I en meget jevn liga endte Milan til slutt som nummer fem bak Lazio, Fiorentina, Sampdoria og Hellas Verona. Det skilte kun fem poeng opp til toppen av tabellen, samme antall poeng som Milan gav vekk på sesongens to siste kamper mot Lazio (1-1) og Cesena (1-2).

Gjennom sesongen viste Milan seg sterke på fremmed gress og tok totalt 27 av 39 mulige poeng på bortebane, noe som var best i ligaen. Tapene kom mot Sampdoria og SPAL, mens det ble poengdeling mot Lazio, Hellas Verona og Vicenza. Dessverre var det ikke like mye sving hjemme på Vismara Sports Centre, hvor det kun ble 23 poeng. I Milano dro både Lazio, Hellas Verona, SPAL og Cesena hjem med tre poeng i bagasjen, mens Sampdoria og Napoli sikret et poeng.

Milan hadde en målforskjell på 64-47 og var svakest av de seks øverste lagene. Hovedårsaken til det var naturligvis at de slapp inn mer mål enn både de fire lagene over og de tre lagene under på tabellen. Foran motstanderens mål var det kun Fiorentina som scoret flere ganger enn Milans juniorspillere.

 

Fjerdeplassen innebar at Milan heller ikker kom seg videre til sluttspillet, hvor kun de fire øverste lagene i hver divisjon er kvalifisert.

Coppa Italia Primavera

Cupen ble ingen stor suksess for Milan. I første runde ble Salernitana slått greit med 7-1 hjemme på Vismara Sports Centre, men i runde to røk laget på straffer mot Sampdoria på samme bane etter at det stod målløst etter 120 spilte minutter. Cupeventyret ble dermed avsluttet i midten av oktober og Milan har kun hatt fokus på seriespillet de siste månedene.

 

Spillerstatistikker Primavera & Coppa Italia

Flest kamper fra start:

Niccolo Zanalleto, 30 starter
Mihael Modic, 26 starter
Zakaria Hamadi, 26 starter
Emanuele Torrasi, 25 starter
Cristian Hadziosmanovic, 25 starter

Flest spilte minutter:

Niccolo Zanalleto, 2504 minutter
Patrick Cutrone, 2125 minutter
Mihael Modic, 2076 minutter
Cristian Hadziosmanovic, 1970 minutter
Zakaria Hamadi, 1874 minutter

Toppscorer: 

Patrick Cutrone, 21 mål
Luca Vido, 9 mål
Niccolo Zanalleto, 9 mål
Zakaria Hamadi, 7 mål
Mihael Modic, 5 mål
Frank Tsadjout, 5 mål

Målgivende pasninger:

Mihael Modic, 8 assists
Cristian Hadziosmanovic, 8 assists
Zakaria Hamadi, 7 assists
Luca Vido, 4 assists
Frank Tsadjout, 3 assists

Flest gule kort:

Niccolo Zanalleto, 8 gule kort.
Mattia El Hilali, 7 gule kort.
Matteo Gabbia, 4 gule kort.
Emanuele Torrasi, 4 gule kort.
Mihael Modic, 3 gule kort.

Flest Røde kort:

Patrick Cutrone, 1 rødt kort
Mattia El Hilali, 1 rødt kort
Alessandro Guarnone, 1 rødt kort
Federico Marchesi, 1 rødt kort

Viareggio Cup

I tillegg til de nasjonale turneringene deltok Milan som vanlig i Viareggio Cup, en av de viktigste ungdomsturneringene på kloden som blant annet er anerkjent av både FIFA og UEFA.

Milan er det mestvinnende laget i historien og vant den første turneringen tilbake i 1949. Siden den gang er det blitt totalt 9 triumfer, den siste for tre år siden. Dessverre holdt det ikke helt inn i år.

I gruppespillet åpnet Milan med tap mot Belgrano (3-2) før Ujana og Spezia begge ble slått 3-1. I sekstendedelsfinalen ble det dog bråstopp mot Empoli, som vant kampen 1-0.

Unge spillere på A-laget

Før sesongen skrev Bleacher en artikkel hvor de presenterte seks unge Milanspillere som kunne få spilletid for A-laget i sesongen nå er forbi. Disse spillerene var Davide Calabria, Patrick Cutrone, Ivan De Santis, Gian Filippo Felicioli, Manuel Locatelli & Luca Vido.

Med fasiten i hånden kan vi slå fast at de traff delvis, der Manuel Locatelli (17 starter & 8 innhopp) & Davide Calabria (11 starter & 1 innhopp) var de mest toneangivende. Patrick Cutrone fikk sin debut i tapet mot Empoli i nest siste serierunde, mens Ivan De Santis (Paganese, Serie C), Luca Vido (Cittadello, Serie B etter nyttår) og Gian Filippo Felicioli (Ascoli, Serie B) har vært utlånt til klubber på lavere nivå for å tilegne seg mer førstelagserfaring.

Artikkelen kan for øvrig leses her.

Det gror godt i Milan om dagen og det blir spennende å se hvem som blir den neste spilleren som slår igjennom på klubbens førstelag. Flere nevner Gian Filippo Felicioli, Patrick Cutrone og Raul Zucchetti som de heteste kandidatene.