Forfatterens bildeMilan Norge

Luca Vido sendte Italias U20-landslag til VM-semi

Luca Vido, Milans 20 år gamle spiss, sendte Italia videre til semifinalen i U20-VM, med scoring i ekstraomgangene mot Zambia.

Vido, som tidligere har vært blant de fremste målscorerne for primavera, har etter jul vært på utlån til Serie B-klubben Cittadella. Her har han scoret 4 mål på 12 kamper og vist seg fra en svært positiv side. Han var dermed selvskreven i Italias U20-tropp i forkant av VM, og startet det første oppgjøret, men har slitt med spilletiden etter det. I kvartfinalen fikk han igjen muligheten da han ble byttet inn fem minutter før slutt. Det endte 2-2 til full tid, og i ekstraomgangene var det Luca Vido som sendte Italia videre med et strålende hodestøt etter en corner.

Det så lenge tungt ut for Italia, som kom under 1-0 etter bare fire minutters spill. Verre skulle det også bli, når Pezzella ble utvist like før pause i en svært kontroversiell situasjon. Dommer blåste først straffe til Zambia, men endret i etterkant avgjørelsen til frispark og rødt kort etter at videodømming var tatt i bruk. Når man ser bildene ser det ut til å være en merkelig avgjørelse, men den ble stående og Italia måtte fullføre kampen med ti mann. Bare fem minutter ut i andreomgang headet Riccardo Orsolini, unggutten som var ønsket av Milan og valgte Juventus, sitt fjerde på fire kamper og sørget for balanse i regnskapet. Seks minutter før slutt satte Zambia inn 2-1, og da ble Luca Vido satt innpå for Italia. Han vant umiddelbart et frispark i strålende posisjon og Inters venstreback, Federico DiMarco utnyttet det på best mulig måte. Han skrudde ballen vakkert inn i det nærmeste hjørnet og sørget for 2-2, før Vido avgjorde i ekstraomgangene.

Det ble med andre ord en stor kveld for Milans unge spiss, som var svært delaktig i den sterke snuoperasjonen. Av øvrige Milan-innslag i kampen spilte Matteo Pessina hele kampen, mens den 17 år gamle keeperen Alessandro Plizzari satt på benken. I semifinalen møter Italia vinneren av England-Mexico, hvor det står 0-0 etter et par minutters spill i skrivende stund.