Forfatterens bildeMilan Norge

Italia videre til semifinale

Italia tok seg videre til semifinalen i U21-EM.

De unge italienerne var i gruppe med Danmark, Tyskland og Tsjekkia, sistnevnte med Stefan Simic i midtforsvaret. Azzurri sin første kamp var mot Danmark, en kamp de vant relativt enkelt med 2-0. Gianluigi Donnarumma stod hele kampen uten alt for mye å gjøre, mens Davide Calabria og Manuel Locatelli var ubenyttede reserver. Lorenzo Pellegrini (Sassuolo) og tidligere Milan-angriper Andrea Petagna (Atalanta) stod for scoringene.

I gruppens andre kamp stod Tsjekkia, med Milans egen Stefan Simic i forsvarsrekken, på motsatt banehalvdel. For Italia startet Davide Calabria på venstre back, mens Gianluigi Donnarumma igjen ble valgt mellom stengene. Anført av Udinese-angriperen Patrik Schick og en frisk Michal Travnik overrumplet kontringssterke tsjekkere et vaklende Italia og Donnarumma måtte plukke 3 baller ut av eget nett. Keeperens prestasjoner var under enhver kritikk i kampen, og spesielt 1-0 målet burde 18-åringen avverget. I den situasjonen var også Calabria involvert med negativt fortegn. Domenico Berardi (Sassuolo) utlignet tjue minutter før slutt, men på tampen av oppgjøret var øst-europeerne hvassest og vant til slutt 3-1.

Foran den siste gruppespillskampen var oppgaven veldig enkel og samtidig utfordrende for Di Biagio sine menn. En seier mot Tyskland ville sende laget til semifinale mot Spania, mens ett tap ville gjort Portugal til beste toer og mesterskapet ville vært slutt for Gli Azzurri. For Tyskland sin del var de etter to seire allerede klar for semifinale, og et tap mot Italia ville gjøre at de slapp å møte favorittene fra Spania.

Det var derfor ikke overraskende at Italia vant kampen 1-0 på typisk italiensk vis og tok seg videre til semifinalen. Donnrumma stod 90 minutter og holdt nullen for andre gang i mesterskapet, mens  Manuel Locatelli fikk de siste 4 minuttene da resultatet skulle sikres.

Førstkommende tirsdag spilles semifinalene og det første oppgjøret mellom England og Tyskland starter kl. 18.00, mens Italia og Spania gjør opp om den siste finaleplassen tre timer senere. Begge kampene sendes direkte på Eurosport.

Stefan Simic har for øvrig startet alle kampene for Tsjekkia, som tapte for både Tyskland (0-2) og Danmark (2-4) og røk ut av mesterskapet. Det har blitt meldt at Vincenzo Montella har bedt 22-åringen om å møte til Milans oppkjøring i juli.