Overgangssommeren – Ut

Dette er en av to artikler hvor du vil få en oversikt over alle overgangene Milan har vært involvert i gjennom sommervinduet. Summene vil være oppgitt der vi har noen kunnskap om dem, og avslutningsvis vil vinduet oppsummeres og vurderes, samt at regnskapet skal telles opp. Dette vil gjøres i den kommende artikkelen, som omhandler spillere inn. Her får du oversikten over spillerne som ikke skal spille for Milan kommende sesong.

Vi begynner med de som har forlatt klubben, og her er det noen store navn samt en hel del unge spillere som har forlatt klubben, gjerne etter endt sameie-avtale. Først ut var spillerne på utløpende låneavtaler, og her forlot Adel Taarabt, Matias Silvestre og Adil Rami(kjøpt på et senere tidspunkt) klubben etter at klubben valgte å ikke benytte seg av utkjøpsklausulene. De neste ut dørene var spillerne uten kontrakt, og her forsvant Kaká, Marco Amelia, Urby Emanuelson, Bakaye Traoré og et par mindre kjente spillere ut.

En del spillere har også gått ut på lån, deriblant Robinho, Alessandro Matri, Antonio Nocerino og Gabriel. Milan solgte ikke så mange spillere i løpet av sommervinduet, men salgene av Balotelli, Bryan Cristante og Kevin Constant førte til at man fikk inn i overkant 30 millioner euro i sommerens overgangsvindu. I tillegg har sommerens overgangsvindu resultert i en nedgang i lønnsutgifter. Her er den fulle oversikten over spillere som har forlatt klubben, forsøkt sortert etter hvor interessant overgangen er innen hver kategroi: (Artikkelen fortsetter under tabellen).

Spiller Overgang/Lån Til Sum (Mill €)
Mario Balotelli Overgang Liverpool 22
Bryan Cristante Overgang Benfica 6,5
Kevin Constant Overgang Trabzonspor 2,5
Kaká Overgang (Bosman) Orlando 0
Urby Emanuelson Overgang (Bosman) Roma 0
Bakaye Traoré Overgang (Bosman) Bursaspor 0
Ferdinando Coppola Overgang (Bosman) Bologna 0
Kingsley Boateng Overgang (Bosman) NAC Breda 0
Marco Speranza Overgang (Bosman) Savona 0
Pontons Paz Overgang (Bosman) Sampdoria 0
Edoardo Pazzagli Overgang (Bosman) Pistoiese 0
Marco Amelia Bosman   0
Luca Santonocito Bosman   0
Adil Rami Endt lån Valencia  
Adel Taarabt Endt lån QPR  
Matias Silvestre Endt lån Inter  
Alberto Paloschi Overgang (Endt sameie) Chievo 3,5
Rodrigo Ely Overgang (Endt sameie) Avellino
Bartosz Salamon Overgang (Endt sameie) Sampdoria (Poli-avtalen)
Mattia Valoti Overgang (Endt sameie) Albinoleffe
Lorenzo Ferrarri Overgang (Endt sameie) Hellas Verona
Filippo Perruchini Overgang (Endt sameie) Lecce
Filippo Lora Overgang (Endt sameie) Cittadela
Luca Bertoni Overgang (Endt sameie) Carpi
Riccardo Piscitelli Overgang (Endt sameie) Benevento
Robinho Lån Santos
Alessandro Matri Lån Genoa
Antonio Nocerino Lån Torino
Andrea Petagna Lån Latina
Gabriel Lån Carpi
Valter Birsa Lån Chievo
Jherson Vergara Lån Avellino
Didac Vila Lån Eibar
Simone Ganz Lån Como
Marco Fossati Lån Perugia
Gianmario Comi Lån Avellino
Stefan Simic Lån Varese
Nnamdi Odumandi Lån Crotone
Gianmarco Zigoni Lån Monza
Giacomo Beretta Lån Pro Vercelli
Attila Filkor Lån Avellino
Marcus Diniz Lån Lecce
Matteo Chinellato Lån Südtirol
Johad Ferretti Lån SPAL
Ezekiel Henty Lån ND Gorica
Edmund Hottor Lån U. Venezia
Marco Bortoli Lån Messina
    Totalsum (Kjente beløp): 34,5

 

De største overgangene er nevnt over tabellen, men det er også en del av de litt mindre avtalene det er verdt å bite seg merke i. De lovende ungguttene Rodrigo Ely og Bartosz Salamon har forlatt klubben etter å ha blitt kjøpt ut av sine deleieavtaler, og er derfor ikke å finne i Milans rekker lenger. Mattia Valoti trente en periode med A-laget, men har nå lidd samme skjebne. Kingsley Boateng var også omtalt som en spennende spiller, men etter noen år uten ønsket fremgang fikk han ikke fornyet kontrakten og skal nå spille i nederlandsk fotball.

Milan har også lånt ut en rekke spennende spillere, og den kanskje mest spennende er spissen Andrea Petagna. Han fikk noen innhopp for A-laget forrige sesong, og skal nå sikre seg førstelagserfaring gjennom et utlån til Latina, et topplag i Serie B. Også Jherson Vergara skal spille Serie B, og den lovende colombianske midtstopperen er av mange spådd en stor fremtid. Simone Ganz er en annen lovende spiller som er på utlån, men i likhet med sine spisskollegaer Gianmarco Zigoni og Giacomo Beretta har ikke utviklingen vært like bra som forventet og alle 3 må overbevise på utlån om de noensinne skal få sjansen i Milan-trøya.

Av de mer omtalte låneavtalene er også Didac Vila etter alle solemerker ferdig som Milan-spiller, og spanjolen har nå gått på utlån til Eibar. Etter utlånet løper kontrakten ut, og han står dermed fritt til å signere for Eibar på en permanent avtale. Av de mer spennende utlånene er også Marco Ezio Fossati. Det høyt verdsatte midtbanetalentet ble kjøpt for en relativt stor sum i 2010, og har siden vært på utlån for å få spille førstelagsfotball. I år blir det for Perugia i Serie B.

Som nevnt vil det publiseres en artikkel som omhandler alle spillere som har ankommet Milan i løpet av de neste dagene, og her vil også totalregnskapet og en vurdering av overgangsvinduet gjennomføres. Ser du noen mangler i oversikten er vi svært takknemlige for kommentarer som kan gi oss en komplett liste.