Overgangssommeren – Inn

 

I går ble den første artikkelen som omhandlet sommerens overgangsvindu publisert. Den omhandlet spillerne som forlot Milan i sommervinduet, og kan leses i en separat artikkel. I denne artikkelen kan du lese om spillerne som ankom og se hvordan vi vurderer vinduet totalt sett, samt få en oversikt over totalregnskapet etter sommerens overganger.

Milan startet signeringene for sommeren allerede i god tid før vinduet åpnet. Alex og Jéremy Ménez ankom begge på bosman-avtaler fra PSG. Også keeper Michael Agazzi, og senere også keeperkollega Diego López ankom gratis. Av andre større signeringer finner man Adil Rami og Giacomo Bonaventura, samt at Torres, Armero og van Ginkel ankom klubben på lån. Ellers har det vært en rekke andre overganger som involverte spillere til Milan, og vi vil gjøre dere oppmerksomme på at flere av spillerne som har ankommet klubben i sommer har forlatt klubben på et senere tidspunkt. Eventuelle overganger fra klubben, kan du lese om i Ut-artikkelen.

Her er den fulle oversikten over spillere som har forlatt klubben, forsøkt sortert etter hvor interessant overgangen er innen hver kategori: (Artikkelen fortsetter under tabellen).

Spiller Overgang/Lån Fra Sum (Mill €)
Adil Rami Overgang Valencia 4,5
Giacomo Bonaventura Overgang Atalanta 7,5
Diego Lopez Overgang (Bosman) Real Madrid 0
Alex Overgang (Bosman) PSG 0
Jéremy Ménez Overgang (Bosman) PSG 0
Michael Agazzi Overgang (Bosman) Chievo 0
Andrea Poli Overgang (Endt sameie) Sampdoria 2,5(+ Salamon)
Riccardo Saponara Overgang (Endt sameie) Parma 1
Michelangelo Albertazzi Overgang (Endt sameie) Hellas Verona 0,6
Stefano Gori Overgang (Endt sameie) Brescia 0,5
Fernando Torres Lån Chelsea 0
Pablo Armero Lån Udinese 0,5
Marco van Ginkel Lån Chelsea 0,4
Hachim Mastour Flyttet opp fra primavera Milan U20
M’Baye Niang Avsluttet lån Montpellier
Alessandro Matri Avsluttet lån Fiorentina
Antonio Nocerino Avsluttet lån West Ham
Jherson Vergara Avsluttet lån Parma
Bakaye Traoré Avsluttet lån Erciyesspor
Didac Vila Avsluttet lån Real Betis
Kingsley Boateng Avsluttet lån Catania
Marco Ezio Fossati Avsluttet lån Bari
Rodrigo Ely Avsluttet lån Varese
Gianmario Comi Avsluttet lån Novara
Gianmarco Zigoni Avsluttet lån Lecce
Giacomo Beretta Avsluttet lån Lecce
Simone Ganz Avsluttet lån Barletta
Marco Gaeta Avsluttet lån Teramo
Nnamdi Odumandi Avsluttet lån Varese
Johad Ferretti Avsluttet lån Benevento
Attila Filkor Avsluttet lån Chateauroux
Marco Bortoli Avsluttet lån Bassano
Marco Speranza Avsluttet lån Pisa
Edoardo Pazzagli Avsluttet lån Ascoli
Luca Santonocito Avsluttet lån Monza
Matteo Chinellato Avsluttet lån Cosenza
Ezekiel Henty Avsluttet lån Perugia
Pontons Paz Avsluttet lån Teramo
Edmund Hottor Avsluttet lån Nocerina
    Totalsum (Kjente beløp): 17,5(+0,5/1)

 

De største overgangene ble nevnt over tabellen, men det er verdt å bite seg merke i summer og klausuler i avtalene hos de innkjøpte. Det pågikk forhandlinger over lang tid i forbindelse med Adil Ramis overgang, og det endte til slutt med at spilleren selv betalte 0,5 millioner euro av overgangssummen for å komme til Milan. Det største beløpet gikk til å sikre seg signaturen til Bonaventura. I tillegg forsvant det rundt 4 millioner euer på avtalene som involverte Poli, Saponara, Albertazzi, samt lånene av Armero og van Ginkel. Førstnevnte har en utkjøpsklausul på 3,5 millioner euro, mens van Ginkel ikke har noen utkjøpsklausul. Milan har inngått en avtale hvor de skal betale 0,5 eller 1 million euro avhengig av om han spiller mer eller mindre enn 20 kamper, og dette beløpet kommer i tillegg til utgangssummen for lånet.

Torres låneavtale er gratis, og løper over 2 år, hvilket betyr at han er tilgjengelig på free transfer etter endt låneperiode. Det er lagt inn en opsjon på en forlengelse, men hvilke kriterier som skal til for å fornye med et år er ikke kjent. De fleste som returnerte til klubben etter endte låneavtaler er enten frigitt eller lånt ut på ny, men M’Baye Niang har igjen blitt en del av A-stallen. Det er også verdt å merke seg at Hachim Mastour er tatt opp i A-stallen med proffkontrakt, og forhåpentligvis får vi se 16-åringen i aksjon i løpet av kort tid.

Av de yngre er flere av spillerne kommet tilbake til klubben etter en låneavtale, samt at de er kjøpt ut av deleierskap med en tredje klubb, men her sitter vi ikke på informasjon om summene(forholdsvis små summer) og derfor er det bare oppgitt at de har returnert fra lån. Totalt solgte Milan spillere for 34,5 millioner euro + inntekter fra sameie- og låneavtaler. I innkjøp brukte man 17,5 millioner euro, samt beløpet for van Ginkel basert på antall kamper. Totalt sett er man derfor mer enn 17 millioner euro i pluss, og i tillegg er lønnsutgiftene redusert, noe som betyr at det var en god sommer for Milan rent økonomisk sett.

Totalvurderingen av vinduet må også ta hensyn til kvaliteten i laget, og man har forsterket laget betraktelig på keeperplass og i forsvarsrekken, samt noen spennende signeringer på midtbanen og på kantene. Det er også foretatt en opprydning i resten av klubben, mye som en følge av slutten på deleierskap fra og med neste sesong. Til tross for mange lyspunkter er det en viss skepsis til å bytte ut Balotelli med Torres på spissplass, samt at van Ginkel-lånet førte til at Cristante forlot klubben. Totalt sett gjør Milan uansett et godt sommervindu, og spesielt signeringen av Diego Lopez tilfører laget mye. På den klassiske 1-10-skalaen gir jeg dette overgangsvinduet 7.5/10, men skepsisen til Torres er uunngåelig basert på det inntrykket man sitter med etter hans sesonger i Chelsea. Vi har tidligere vurdert sommerens største signeringer, og ønsker du å se dem finnes de her: http://acmilan.no/nysigneringene-under-lupen/