Andrea Bertolacci

Bertolacci

Fakta:

Posisjon: Midtbane
Født: 11.01.1991
Nasjon: Italia
Høyde: 179 cm
Vekt: 75 kg
Draktnr.: 91
I klubben siden: 29.06.15
Kontrakt utløper: 30.06.19

Karriere:
Andrea Bertolacci kom til verden på nyåret i 1991, og startet sin fotballkarriere i klubben som deler navn med hans fødeby, Roma. I Roma gikk han gradene gjennom klubbens ungdomsakademi og var lenge ansett som et av klubbens mest spennende prospekter. Det resulterte i hyppige opptredener for Italia på U-landslagsnivå, og totalt står Bertolacci med 22 kamper for Italia på ulike U-landslag. Det store gjennombruddet i hovedstadsklubben kom aldri, men etter to vellykkede sesonger på utlån hos Lecce så det ut til at han skulle få sjansen. Slik gikk det dog ikke, og samme sommer som han returnerte til Roma ble italieneren solgt til Genoa.

Roma solgte riktignok bare 50% av rettighetene, i bytte mot sameierettighetene til Panagiotis Tachtsidis. I Genoa fortsatte de gode prestasjonene fra utlånet, men det var først i 14/15-sesongen det virkelig ble fart på sakene for Bertolacci. Med seks mål og hele åtte målgivende ble 91-modellen en av seriens heteste navn og når sommeren kom valgte Roma å kjøpe tilbake eierrettighetene for Bertolacci, i en avtale verdt 8,5 millioner euro. En liten måned senere signerte romeren for Milan, da i en avtale verdt 20 millioner euro. Foreløpig har prestasjonene vært noe varierende i Milan-trøya, men en svak start har blitt fulgt opp av flere lovende opptredener, og den da 24 år gamle Bertolacci virket å ha etablert seg i startelleveren. Dessverre ble det ikke slutt på skadeproblemene da, og hele 2015/16-sesongen ble preget av skader. Ved inngangen til neste sesong banket han igjen på døren med tanke på fast plass i laget, men i sesongåpningen mot Torino ventet en ny skade, og dermed fortsatte skademarerittet for romeren.

Som en følge av den svært gode sesongen i Genoa var også Bertolacci blitt fast inventar i de italienske landslagstroppene, og under Antonio Contes ledelse fikk den kreative midtbanespilleren fem landskamper. Skadeproblemene har dog satt en stopper også for landslagsspillet, men mye tyder på at 91-modellen vil få muligheten igjen ved en senere anledning.

 

Tidligere klubber:
-2015: Roma
2010-2012: Lecce (Lån)
2012-2015: Genoa (Sameie)
2015-d.d: Milan

Meritter: